رویـایـی بسـازید مجــلل و باشــکوه
سنگ گرانیت
مناسب برای نمای داخلی ساختمان
دسته محصولات
سنگ روز
230,000 تومانسنگ ساختمانی گرانیت چه نوع سنگی هست و کاربرد آن کجاست؟
فهرست
سنگ گرانیت چه نوع سنگی هست؟
سنگ گرانیت (Granite stone) یک سنگ آذرین است که از گدازههای ذوب شده در اعماق پوسته زمین تشکیل شده است. مواد مذاب میتوانند در داخل زمین و یا در اثر فوران آتشفشان در سطح زمین ایجاد شوند.
با سرد شدن گدازهها، تحت فشار زیاد این سنگ متبلور میشود. تبلور دلیل به وجود آمدن لکههای رنگی این سنگ میباشد، در واقع گرانیت نام خود را از کلمه لاتین granum به معنی دانه میگیرد و هرچه سنگ ذوب شده مدت بیشتری طول بکشد تا سرد شود، لکهها یا دانههای رنگی بزرگتری در این سنگ به وجود میآید.
سنگهای گرانیت بر اساس فرآیند تشکیل به دو دسته سنگهای آذرین درونی و بیرونی تقسیم میشوند. سنگهای آذرین درونی به علت سرد شدن تدریجی بافت متوسط تا درشت دانهای دارند مانند: انواع گرانیت و گابرو. در حالی که سنگهای آذرین بیرونی به علت سرعت بالای از دست دادن حرارت در معرض هوا بافت ریز یا کریستالی دارند مانند: بازالت و ریولیت
ترکیب شیمیایی سنگهای آذرین به طور عمده از کوارتز، فلدسپات، پلاژیوکلاز و میکا تشکیل شده است که در سنگهای مختلف آذرین، نسبت این کانیها با هم متفاوت است. وجود کوارتز یا سیلیس میزان مقاومت سنگهای گرانیت را بالا برده است به همین دلیل دوام آنها بسیار بالاست و میتوان در قسمتهای مختلف ساختمان از آنها استفاده نمود.
رنگ سنگ گرانیت به کانی و شیمی سنگ بستگی دارد و به رنگهای متغیری مانند صورتی، خاکستری، طوسی، سیاه و … در طبیعت دیده میشود.
کاربرد سنگ گرانیت
بهترین نمای سنگ گرانیت حالت صیقلی آن است که زیبایی رنگ و انعکاس کریستالهای آن را نمایش میدهد. از گرانیت به سبب ظرافت و درخشندگی خاصی که ایجاد میکند اغلب برای کفپوش و قابهای دیواری استفاده میشود.
در ایران معادن بسیاری وجود دارد که سنگهای گرانیت با رنگهای مختلف از آنها استخراج می شوند.
گرانیت یکی از محبوبترین و عمومیترین مصالح ساختمانی است و هزاران سال است که از این سنگ در فضاهای داخلی و خارجی ساختمانها استفاده میشود.
بیشتر گرانیتها سخت هستند و به این ترتیب جزء مصالح بادوام ساختمانی قرار میگیرند. در برابر نفوذ آب و اثر ضربه مقاوم هستند و محیطهای صنعتی را به خوبی تحمل مینمایند.
با توجه به مقاومت بسیار بالا و زیبایی و تنوع در رنگ و طرح سنگ گرانیت کاربرد وسیعی در ساخت مصنوعات سنگی و بخشهای مختلف ساختمان دارد که میتوان به این موارد اشاره کرد. مجسمههای زیبای سنگی در موزهها، ستونهای مجلل، دیوارها، راهروها، شومینهها، کاشیهای کف، و میزهای پیشخوان همه از این سنگ زیبا و باشکوه ساخته شدهاند.
گرانیت ها نسبت به سنگهای آهکی مقاوم تر و از استحکام بالاتری برخوردار بوده، به همین دلیل بیشتر برای استفاده در مکانهای پر تردد مانند سنگفرش خیابانها و ساختمانهای اداری و تجاری و ایستگاههای مترو مورد استفاده قرار میگیرد و باید بدانیم که از گرانیت برای فضاهای داخلی مانند کانترهای آشپزخانه، پلههای ساختمان و حتی سنگفرش واحدها نیز استفاده میشود. برای نمای ساختمان ها نیز گرانیت میتواند انتخاب مناسبی باشد ولی باید در نظر داشت که از اسکوپ کردن سنگ غافل نشید.
سنگ گرانیت بهترین گزینه برای پلههای ساختمان میباشد. پلههای ساختمان به دلیل رفت و آمد زیاد ساییده شده و آلودگی روی آنها مینشیند, بنابراین باید از سنگی مانند گرانیت برای آنها استفاده نمود که مقاومت و دوام بالایی داشته باشد. بهترین مکان برای استفاده از سنگهای گرانیت، فضای پارکینگ، کف حیاط، اُپن آشپزخانه و سنگ پله و به طور کلی کفهای پر رفت و آمد میباشد.
بیشتر کاربرد سنگ گرانیت را در این موارد میتوان نام برد.
- استفاده به عنوان سنگ پله
- نمای داخلی ساختمان
- به کار بردن در دیوارههای پله و راه پله
- سنگفرش پارکینگ
- استفاه در سرویس بهداشتی و حمام
- سینک روشویی
- سنگ آسانسور و قاب آن
- پیشخوان آشپزخانه
مزایای سنگ گرانیت
- مقاوت بسیار بالا در برابر فشار و فرسایش به دلیل بافت متراکم
- مقاومت در برابر عوامل محیطی و آب و هوایی
- دارای قیمت مناسب
- مقاوم در برابر خراشیدگی و سائیدگی
- استحکام و طول عمر زیاد
- مقاومت بالا در برابر خوردگی و شکستگی
- تنوع در رنگ و طرحبندی
- مقاومت در برابر نفوذ آب
- همخوانی در جنس و رنگ با سایر مصالح ساختمانی
- دارای مقاومت بالا در برابر حرارت
معایب سنگ گرانیت
- اکسیده شدن و یا زنگزدگی به دلیل وجود عنصر آهن در گرانیت
- وزن بالا به علت تراکم زیاد در بافت این سنگ
- ایجاد بار مرده در ساختمان
- عایق نبودن در برابر حرارت و صوت و در نتیجه هدررفت انرژی
- عدم چسبندگی به ملات
- هزینه بالای فرآوری
ابعاد گرانیت
گرانیتها بهصورت بلوک از معدن استخراج شده و جهت فرآوری به سنگبریها انتقال مییابند. و در ابعاد اسلبهای گرانیت، انواع تایلهای گرانیت 80*80 ، 60*60 ، 50*50 ، 40*40 فرآوری میگردد. بهترین ضخامت تایل 2 سانتیمتر و برای کانتر آشپزخانه 3 سانتیمتری مناسبتر است.
انواع سنگ گرانیت
کشور ایران دارای معادن گرانیتهای متنوعی است که از محبوبترین آنها میتوان از گرانیت مروارید مشهد، گرانیت نهبندان، گرانیت سبز کاهویی بیرجند، گرانیت سبز جنگلی بیرجند، گرانیت خرم دره، گرانیت فیروزهای، گرانیت گل پنبهای همدان را نام برد.
گرانیتها بیشتر در کشورهای آسیای میانه مانند هند، چین و ویتنام استخراج و خریداری میشود. البته لازم به ذکر است که کشور برزیل در عرضه گرانیتهای زیبا و خاص در بازار به طور قدرتمندی خودنمایی میکند و تقریبا زیباترین گرانیتها به این کشور تعلق دارند.
گرانیتها نسبت به انواع مختلف سنگهای ساختمانی تنوع کمتری دارند و از رنگهای مشکی قهوهای تیره تا روشن، خاکستری تا صورتی و سبز روشن دیده میشوند.
برخی از مهمترین انواع رنگ سنگ گرانیت:
- گرانیت مشکی
- گرانیت Uba Tuba
- گرانیت مشکی کهکشانی
- گرانیت بژ و قهوه ای
- گرانیت قهوه ای (Coffee Brown)
- گرانیت سفید
- گرانیت سفید پنبه ای
- گرانیت وایت دلیکاتوس-White Delicatus
- گرانیت سفید یخی
- گرانیت سفید هیمالیا
- گرانیت سفید رودخانه ای
- گرانیت صورتی و قرمز
- گرانیت مرواریدی
- گرانیت با تناژ جواهر
قیمت سنگ گرانیت
با توجه به هزینه بالای استخراج و فرآوری سنگهای گرانیت، قیمت سنگهای گرانیت بالاتر از انواع مختلف مرمریت و تراورتن میباشد. سنگهای گرانیتی که دارای کیفیت ساب بالاتری هستند و از نظر درجهبندی در سورتهای بالاتری قرار دارند قیمت بالاتری نیز دارند. سنگهای سفید گرانیت قیمت بالاتری را نسبت به گرانیت های تیره دارند.
ساخت مصنوعات سنگی با گرانیت
یکی از کاربردهای گرانیت، ساخت مصنوعات سنگی ست. با استفاده از این سنگ مصنوعات سنگی مختلفی از جمله آبنما، پایه آیفون و … ساخته می شوند.
البته توجه داشته باشید که سختی و تراکم بالای گرانیت، تراش پذیری آن را تحت تاثیر قرار میدهد. با این حال این ویژگی سبب استحکام این مصنوعات و دوام آنهاست.
مقاومت سنگ گرانیت نسبت به سنگهای مرمریت و تراورتن بیشتر است و سطح صیقلی و درخشان آن نیز بیشتر حفظ میشود. سنگ گرانیت متداولترین سنگ شناخته شده میباشد که در صنعت ساختمان سازی کاربرد بسیاری دارد.
نحوه تمیز کردن سنگهای گرانیتی
یکی از دغدغههای اصلی درباره سنگهای ساختمانی، شیوه تمیز کردن و نگهداری از آنهاست. همانطور که گفتیم گرانیت به دلیل جذب آب پایین و مقاومت در برابر شویندهها، به راحتی قابل تمیز شدن است. این در حالی هست که بسیاری از سنگها به شویندهها واکنش بسیار منفی نشان میدهند. در ادامه نکاتی را درباره تمیز کردن گرانیت ارائه میکنیم.
- سنگ گرانیت کانتر را به طور مداوم دستمال بکشید و تمیز کنید.
- هیچگاه اجازه ندهید مواد غذایی ریخته شده مدت طولانی روی سنگ باقی بمانند.
- سنگ کف گرانیتی را مرتباً تمیز کرده و جارو بکشید.
- برای تمیز کردن گرانیت میتوانید از پارچه میکروفیبر استفاده کنید.
- هر چند وقت یکبار میتوانید از پولیش نرم برای جلا دادن سنگ استفاده کنید.
- مایع ظرفشویی انتخابی مناسب برای تمیز کردن این سنگ است.