رویـایـی بسـازید مجــلل و باشــکوه

سنگ مرمر(Marbel onyx)

از بهترین کارخانجات سنگبری ایران

با سنگ مرمر زیبایی ساختمان خود را چند برابر کنید!

فهرست

سنگ مرمر-سنگ روز

سنگ مرمر یا اونیکس چه نوع سنگی هست؟

سنگ مرمر که به انگلیسی onyx stone و onyx marble نیز گفته می‌شود، از سنگ‌های دگرگونی آهکی است و از دگرگونی سنگ‌های آهکی به وجود می‌آید. کانی اصلی تشکیل دهنده مرمر کلسیت (caco3) می‌باشد که در سنگ‌های آهکی دیگری مانند لایمستون و تراورتن نیز وجود دارد.

زمانی که سنگ آهک تحت تاثیر فشار و دمای زیاد قرار بگیرد دگرگون شده و در نتیجه این فرآیند دگرگونی مرمر به وجود می‌آید. به طور کلی در مکان‌هایی که سنگ تراورتن استخراج می شود مرمر نیز قابل استخراج است زیرا سنگ تراورتن سنگی آهکی است که از دگرگونی آن می‌توان به سنگ‌های مرمر دست یافت. به این ترتیب می‌توان گفت سنگ مرمر در دهانه چشمه‌های آبگرم و یا غارها به وجود می‌آید. دیگر مواد معدنی تشکیل دهنده این سنگ علاوه بر کلسیت، گرافیت، پیریت، میکاس ،دولومیت، آراگونیت و اکسید آهن می‌باشد.

در زبان یونانی، سنگ مرمر از کلمه یونانی marmorose  به معنای درخشان گرفته شده است و به طور کلی نام تجاری سنگ مرمر در جهان، اونیکس (onyx) به معنای درخشان و شفاف می‌باشد. در بازار بین الملل، مرمر به سنگ‌هایی گفته می شود که از لایه‌هایی با بلورهای روشن و شفاف ساخته شده باشند.

در متون طب سنتی به سنگ مرمر، رخام و یا حجر رخام گفته می‌شود.

از مرمر (اونیکس) در بناهای زیارتی و حرم‌های امامان استفاده می‌شود. همچنین بنای تاج محل در هندوستان از سنگ مرمر است،  از این سنگ به صورت گسترده‌ای برای ساخت مجسمه و تزیینات سنگی و دکوراتیو سنگی استفاده می‌شود. 

یکی از ویژگی‌های مرمر که آن را از دیگر سنگ‌های ساختمانی متمایز کرده است، عبور نور از آن می‌باشد و به همین دلیل طرح‌های منحصر به فردی از آن می‌سازند. 

معدن سنگ مرمر- سنگ روز

نحوه تشکیل سنگ مرمر  چگونه است؟

همانطور که گفتیم سنگ مرمر یا اونیکس  از ‌‌سنگ‌های دگرگون آهکی می‌باشد و تفاوتی که مرمر با دیگر سنگ‌های ساختمانی مانند سنگ گرانیت و یا سنگ مرمریت دارد، این است که مرمر روی سطح زمین تشکیل می‌شود در صورتی که مرمریت و گرانیت در اعماق زمین به وجود می‌آیند. این نوع سنگ از رسوب چشمه‌های آب گرم غنی از کانی کلسیت تشکیل می‌شود.

فرآیند تشکیل سنگ اونیکس به این صورت است که هنگام رسیدن آب به دهانه چشمه، مواد معدنی درون آن رسوب کرده و پوسته‌ای از بلورهای کلسیت را ایجاد می‌کند. تفاوت در میزان جریان آب، موجب ایجاد تغییراتی در میان لایه‌ها شده و ناخالصی‌هایی را در  مرمر ایجاد می‌کند که موجب ایجاد انواع مختلف مرمر می‌گردد. اما سنگ مرمر در خالص‌ترین حالت ممکن خود(۹۹% کلسیت) بسیار سفید و شفاف است. البته به راحتی با مواد معدنی دیگر به صورت رگه و یا موج ترکیب می‌شود.

تنوع رنگی مرمر براساس میزان نوع ناخالصی‌های موجود در آن به وجود می‌آید. به عنوان مثال رنگ زرد یا قهوه‌ای این سنگ ناشی از اکسید آهن آبدار است، سرخ و یا صورتی ناشی از اکسید آهن بی آب یا دهیدراته و رنگ  خاکستری نیز ناشی از وجود منگنز و مواد زغالی است.به طور کلی مرمر اغلب به رنگهای زرد مایل به قهوه‌ای یافت می‌شود اما به رنگ‌های سفید، روشن تا زرد تیره، عسلی، قرمز یا سبز روشن تا تیره نیز وجود دارد.

علاوه بر تفاوت رنگ مرمر، با توجه به تغییرات جریان آب طرح‌های آنها نیز با یکدیگر متفاوت می‌شوند مانند سنگ‌های مرمر راه راه (لایه لایه)، موج دار و یا خال‌دار.

خصوصیات سنگ مرمر (onyx marble)

 سنگ مرمر با توجه به کانی‌های تشکیل دهنده و نحوه شکل‌گیری دارای ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به‌فردی است.

از این سنگ استفاده‌های فراوانی در زمینه ساخت و ساز ساختمان می‌شود.

از جمله مزایا و ویژگی‌هایی که این سنگ ساختمانی دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تراکم بالا
  • عدم تخلخل
  • سطح صاف و صیقلی
  • ساب پذیری بالا
  • جذب آب کم
  • عدم جذب گرما و سرما
  •  نرمی و شکنندگی بالا: یکی از مهم‌ترین خصوصیات و معایب سنگ مرمر نرمی و شکنندگی بالای آن است. به طوری که کوپ‌های استخراجی این سنگ کوچک می‌باشند.
  • قابلیت عبور نور: سنگ‌های مرمر از سنگ‌هایی هستند که نور را از خود عبور می‌دهند که این از بارزترین ویژگی‌های این نوع سنگ است که آن را از دیگر سنگ‌های ساختمانی متمایز می کند.
  • گران بودن: مرمر از گران قیمت‌ترین سنگ‌های ساختمانی می‌باشد
  • خاصیت درمانی: سنگ اونیکس (مرمر) بخاطر تم روشن و طبع سردی که دارد علاوه بر اینکه به خنکی فضا کمک می‌کند موجب افزایش اکسیژن خون می‌شود و حس آرامشی را به فضا انتقال می‌دهد.
  • استفاده در محیط‌های لوکس: سنگ مرمر از با کیفیت‌ترین، گران‌ترین و کمیاب‌ترین سنگ‌های ساختمانی است و به دلیل صیقل‌پذیری بالایی که دارد در صورت استفاده از آن در مکان‌های  لوکس و مجلل، با جلای بالا و آیینه‌ای که دارد، بسیار به زیبایی فضا کمک می‌کند. انواع موجدار آن نیز قابلیت فرآوری به صورت بوک مچ و فورمچ را دارند که برای طراحی داخلی مکان های لوکس مانند دیوار لابی هتل های مجلل بسیار زیبا می باشد.
  • آسیب‌پذیربودن: سنگ مرمر با دارا بودن این ویژگی‌ها در کنار زیبایی فوق العاده‌ای که دارد یک سنگ خاص و آسیب‌پذیر است. زیرا این سنگ به‌راحتی دچار خراش و لک می‌شود، پس نیاز به مراقبت بیشتری نسبت به سایر سنگ‌های ساختمانی دارد.

سنگ اونیکس- سنگ روز

کاربرد سنگ مرمر

سنگ مرمر بهترین و گرانترین سنگ ساختمانی و تزئینی در دنیاست که در رنگ‌ها و طرح‌های طبیعی متنوع در معادن ایران موجود است. از این سنگ می‌توان در کف و دیوارهای داخلی ساختمان استفاده نمود.

سنگ مرمر به علت دارا بودن قابلیت عبور نور و کمیاب بودن عمدتا در فضاهای داخلی و یا مصارف تزیینی به کار می‌رود. به همین دلیل بیشتر در مکان‌های لوکس و مجلل مانند لابی هتل و یا میز پیشخوان در ساختمان‌های بزرگ استفاده می شود.

همچینین قرار گرفتن اسلب‌های سنگ مرمر در تقارن با یکدیگر به صورت بوک مچ و فورمچ باعث زیبایی دو چندان این محصول طبیعی خواهد بود که می‌تواند در دیوارهای خانه، لابی هتل‌ها، تالارها، رستوران‌ها و همچنین مراکز تجاری و مغازه‌های لوکس قرار گیرد و هر بیننده ای را محو خویش سازد.

سنگ مرمر (Onyx Stone) به دلیل زیبایی منحصربفرد و کیفیت بالا عموما به صورت سنگ‌های یک تکه بزرگ (اسلب) برش داده می‌شوند که بخش اعظم آن به کشورهای دیگر صادر میگردد.

از دیگر کاربردهای دیگر مرمر می‌توان به کانتر و میز پیشخوان، مصنوعات سنگی مانند روشویی سنگی، مجسمه‌سازی، دیوار لابی، کف ساختمان‌های لوکس است.

به طور کلی فضاهایی که می‌توان از این سنگ استفاده کرد عبارتند از:

شاید تاکنون دیده باشید که بیشترین سنگ کار شده در حرم امامان معصوم سنگ مرمر سبز می‌باشد.

سنگ مرمر(اونیکس)-سنگ روز

انواع سنگ مرمر

سنگ مرمر براساس اینکه از کدام معدن استخراج می‌شود دارای تنوع رنگ و طرح می‌باشد.

از انواع سنگ مرمر می‌توان به سنگ مرمر کرم قهوه‌ای، سنگ مرمر طلایی خاکستری، سنگ مرمر پرتقالی، سنگ مرمر سفید، سنگ مرمر سبز، سنگ مرمر کرمی،  سنگ مرمر آبی روشن و غیره اشاره کرد. 

  • سنگ مرمر صورتی

مرمر صورتی یکی از زیباترین و لوکس‌ترین سنگ‌های مرمر جهان قلمداد می‌شود. این سنگ با تم صورتی و گاهاً رگه های مشکی، برای مصارف مختلفی از جمله صفحه کابینت، مصنوعات سنگی، روشویی سنگی و فضاسازی داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مرمر صورتی به دلیل محدودیت استخراج و رنگ منحصر به‌فرد تا حدودی کمیاب است، به همین دلیل قیمت بسیار بالایی دارد. در حال حاضر سنگ مرمر صورتی به صورت اسلب و در قاب بوک مچ و فورمچ فرآوری می‌گردد.

ار آنجایی که سنگ های مرمر صیقل پذیری بالا و قابلیت عبور نور از خود را دارند ، قرار دادن پنل های LED در زیر این نوع سنگ، در طراحی و دکوراسیون داخلی می‌تواند گزینه بسیار خوبی باشد.

معادن سنگ مرمر صورتی در ایران می‌باشد و یکی از اصلی‌ترین معادن مرمر صورتی، معدن نقده واقع در استان آذربایجان غربی است.

  • سنگ مرمر پرتقالی

سنگ مرمر پرتقالی یکی از زیباترین و خاص‌ترین سنگ‌های جهان به حساب می‌آید که غالباً کاربرد تزیینی دارد. اغلب از سنگ مرمر پرتقالی برای ساختمان‌های لوکس و مجلل استفاده می‌شود، چرا که قیمت بالایی داشته و برای پروژه‌های معمولی و ارزان قیمت به صرفه نمی‌باشد. نکته ی دیگر درباره سنگ مرمر پرتقالی، فراوری آن به صورت اسلب بوده که در طرح های بوک مچ و فور مچ کاربرد دارد.

اسلب مرمر پرتقالی – نارنجی را می توان به عنوان دیوار لابی هتل‌ها، تالارها و ساختمان‌های لاکچری، سنگ کانتر، قاب دور آسانسور و مواردی از این دست به کار برد.

  • سنگ مرمر آتشین

مرمر های آتشین یکی دیگر از سنگ‌های مرمر بسیار زیبا با طرح و نقش خیره کننده است. این نوع مرمر به واسطه طرح‌های تکرار نشدنی و منحصر بفرد خود به صورت بوک مچ و فور مچ فراوری می‌گردد که با قرار گرفتن پنل‌های LED پشت این سنگ، زیبایی آن دو چندان خواهد شد. مرمر های آتشین به عنوان صفحه کابینت، دیوار تی وی روم، کابین و قاب سنگی آسانسور و … مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • سنگ مرمر آبی

سنگ مرمر آبی یکی از حیرت انگیزترین و خاص‌ترین سنگ‌هایی است که تا‌ به‌حال در طبیعت یافت شده است. این سنگ را می‌توان در شهر ارومیه، قروه، سنندج و استان فارس یافت اما بسیار کمیاب بوده و به همین خاطر پتانسیل بالایی در زمینه صادرات سنگ دارد.

سنگ مرمر آبی معمولا به صورت اسلب‌های بوک مچ و فور مچ فراوری می‌شود. این سنگ مرمر، جلاپذیری بسیار بالایی دارد و مانند تمامی سنگ‌های مرمر، نور را از خود عبور می‌دهد و سبب بازگشت نور به محیط و روشنایی بیشتر می‌شود. همچنین جذب آب بسیار ناچیز سنگ مرمر آبی، امکان استفاده از آن را در محیط‌های مرطوب همچون سرویس بهداشتی و حمام را فراهم کرده است.

علاوه بر موارد ذکر شده، مرمر آبی در ساخت تزیینات سنگی، کانتر آشپزخانه، دکوراسیون داخلی و دیوار لابی هتل‌ها و ساختمان های لوکس کاربرد دارد.

سنگ مرمر آبی- سنگ روز

عوامل تاثیر گذار بر قیمت سنگ مرمر

عوامل متعددی بر قیمت تمام شده ی سنگ های مرمر تاثیر گذار هستند که در ادامه چند مورد را بیان می کنیم.

  • رنگ و طرح سنگ مرمر

سنگ مرمر یکی از خاص‌ترین و لوکس‌ترین سنگ‌های ساختمانی است. با توجه به این موضوع هر چه طرح سنگ خاص‌تر و یا رگه های آن کمتر باشد قیمت بالاتری خواهد داشت. با توجه به اینکه این سنگ بیشتر به صورت اسلب فراوری می‌شود اگر بتوان آن را به صورت بوک مچ یا فرمچ فراوری کرد، قیمت آن بیشتر هم خواهد شد.

  • ابعاد سنگ مرمر

هر چه ابعاد و قطر سنگ مرمر بیشتر باشد قیمت آن افزایش پیدا می‌کند. سنگ مرمر بیشتر به صورت اسلب فرآوری می‌گردد.

  • نوع فراوری سنگ مرمر

فراوری شامل هر نوع فعالیتی است که برای افزایش زیبایی و مقاومت بیشتر سنگ به کار می‌رود. فراوری شامل رزین، اپوکسی، دقت در برش و گونیا بودن سنگ، ساب و پولیش است. هرچه فراوری سنگ مرمر با کیفیت بالاتری انجام شود، قیمت نهایی افزایش پیدا می‌کند. 

تفاوت سنگ مرمر و مرمریت

سوالی که پیش می‌آید این هست که آیا سنگ مرمر با مرمریت متفاوت است؟

شاید عده ای تصور کنند سنگ مرمریت همان سنگ مرمر است که اینگونه در بین مردم تلفظ می شود در صورتی که این دو سنگ کاملا با یکدیگر متفاوت هستند.

برخی از تفاوت این دو سنگ عبارتند از:

قیمت: اصلی‌ترین و مهم‌ترین تفاوت این دو نوع سنگ در قیمت آنها می‌باشد به گونه‌ای که قیمت مرمر بسیار بالاتر از سنگ مرمریت می‌باشد.

قابلیت عبور نور: علاوه بر این بارزترین تفاوت ظاهری این دو به قابلیت عبور نور مرمر برمی‌گردد. سنگ مرمریت حتی در کمترین ضخامت خود نیز قابلیت عبور نور از خود را ندارد.

تنوع رنگی: هم چنین تنوع رنگی و استخراج سنگ مرمریت بیشتر از مرمر می باشد. 

 

با عضویت در مجله سنگ روز از جدیدترین قیمت‌ها و آخرین خبرهای مربوط به سنگ باخبر شوید.

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من